Als toonaangevende goudspecialist biedt GoldRepublic u de meest actuele informatie over de goudprijs. Bekijk de huidige koers, historische grafieken en verwachtingen voor de toekomst. De goudprijs is een belangrijke indicator voor de economische ontwikkelingen. Of u nu overweegt om goud te kopen of wilt weten hoe uw bestaande goudportefeuille presteert, wij houden u op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.
Wilt u weten hoe de goudprijs zich in het verleden heeft ontwikkeld? Bekijk onze uitgebreide grafieken voor de afgelopen 1, 5 en 10 jaar. Zo krijgt u inzicht in de historische trends en kunt u uw verwachtingen voor de toekomst beter inschatten.
De goudprijs is sinds de millenniumwisseling bijna ieder jaar gestegen. Het negatieve rendement in euro’s in 2003 en 2004 wordt verklaard door de enorme waardestijging van de euro ten opzichte van de dollar.
Bezoek onze Trustpilot-pagina om te lezen wat anderen over ons zeggen
De prijs van goud wordt meestal weergegeven per gram. Bij GoldRepublic vindt u de actuele goudprijs per gram, zodat u direct kunt zien hoeveel uw aankoop zal kosten. Of u nu overweegt om goud te kopen of wilt weten wat uw bestaande goudvoorraad waard is, wij informeren u graag.
Start hier >
1 kg goud is ongeveer €56.000 waard (augustus '22) maar is kleiner dan een mobiele telefoon. Goud heeft een hoog soortelijk gewicht wat het heel compact maakt.
De goudprijs wordt beïnvloed door verschillende factoren:
- Vraag en aanbod: Als de vraag naar goud groter is dan het aanbod, zal de goudprijs stijgen. Historisch gezien is er vaak meer vraag dan aanbod geweest voor goud.
- Wisselkoersen: Fluctuaties tussen de Amerikaanse dollar en de euro kunnen ook invloed hebben op de waardebepaling van goud, aangezien de goudprijs doorgaans in dollars wordt uitgedrukt. Als u goud koopt, heeft u daarmee automatisch een positie in Amerikaanse dollars.
- Als een alternatief voor de Amerikaanse dollar als veilige belegging. Rente en inflatie: De goudprijs wordt ook beïnvloed door rente en inflatie. Hoge rente maakt goud minder aantrekkelijk, omdat beleggers dan liever voor renteverdienende beleggingen kiezen. Inflatie daarentegen erodeert de koopkracht van geld en maakt goud aantrekkelijker als waardevaste belegging, wat leidt tot een hogere vraag en prijs.
- Veilige haven: Goud wordt vaak gezien als een 'veilige haven' in tijden van economische of politieke onrust. Sommige beleggers zien goud
Registreer
Deel dit artikel met anderen